Op 17 juni hopen Matthijs en Nelline Breukhoven een dubbelconcert op orgel en blokfluiten te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen. Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

Er staat muziek van o.a.: Jan Zwart, Teleman, Bach en Rutter op het programma.

Ook zal er weer collecte gehouden worden voor het orgelfonds. 

Matthijs Breukhoven (1992) volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij 5 jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden.

Matthijs ontving van 2009 tot 2014 zijn orgellessen van Arjen Leistra (literatuur), en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie).Ook studeerde hij in 2013 tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australië bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.

Matthijs studeerde bachelor orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Ben van Oosten en Bas de Vroome en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek. Daarnaast kreeg hij improvisatielessen van Hayo Boerema en koordirectie bij Wiecher Mandemaker.

Daarna studeerde Matthijs master orgel aan de hogeschool voor de kunsten te Utrecht bij Reitze Smits. Naast orgel studeerde Matthijs bijvakken Klavecimbel bij Siebe Henstra en beiaard bij Christiaan Winter. In 2021 studeerde hij af als Master of Music.

Daarnaast is Matthijs actief als concert organist in binnen en buitenland in Europa en Australië.

Matthijs volgde masterclasses bij onder anderen Wolfgang Zerer, Arie. J. Keijzer, Aude Heurtematte, Henry Fairs, Leo van Doeselaar, Sietze de Vries en Olivier Latry.

Matthijs is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam.

Daarnaast is Matthijs dirigent van Christelijk Mannenkoor Scheveningen, Christelijk gemengd koor Joy uit Rotterdam en Christelijk gemengd koor Shining uit Bergschenhoek. 

Nelline speelt sinds haar 9de jaar blokfluit. Vanaf haar 12de jaar volgde ze lessen bij Peter de Clercq aan de muziekschool Toonbeeld in Terneuzen en maakte ze deel uit van een blokfluitensemble. Na de middelbare school werd ze toegelaten op het conservatorium in Utrecht. In juni 2018 studeerde ze af bij Heiko ter Schegget.

Ze kreeg in Utrecht ook klavecimbelles van Siebe Henstra. Ze volgde masterclasses bij Ketil Haugsand, Kees Boeke en Marion Verbruggen. Ze geeft blokfluitles maar ook concerten zowel in binnen- als in buitenland. 

Voor meer info: Zie https://matthijsbreukhoven.nl en www.orgelconcert.grotekerkterneuzen.nl