Op 13 mei hoopt Gerwin van der Plaats een orgelconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen. Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

Ook zal er weer collecte gehouden worden voor het orgelfonds.

Er staat muziek van o.a. Asma, Bach, Cabanilles, Elgar en Wolstenholme op het programma. 

Gerwin van der Plaats (1977) kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het kerkorgel. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin met een heuse aanstelling de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein op het tweeklaviers orgel van de Dorpskerk te Jutphaas.

Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan de Driestwegkerk (PKN) te Nunspeet, de Zuiderkerk (NGK) te Zwolle en de Hoeksteen (PKN) te IJsselmuiden. Daarnaast bespeelt hij iedere woensdagmorgen om 08.30 uur het Reil-koororgel van de Bovenkerk te Kampen. Samen met collega Marco den Toom vervult hij de rol van ‘muzikaal adviseur’ bij de Stichting Bovenkerk Kampen welke zich inzet voor de instandhouding van de Bovenkerk en haar beroemde orgels.

Sinds 2005 is hij, naast instrumentale muziek, actief als dirigent van koren. Op dit moment is hij als dirigent verbonden aan het Interkerkelijk koor ‘Immanuël’ te Harskamp, het Interkerkelijk Mannenkoor ‘Euterpe’ te Voorthuizen, het Kamper Kleinkoor ‘Musica Religiosa’ en -als opvolger van de door hem zeer bewonderde Klaas Jan Mulder- van het Christelijk Kamper Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’. Tevens is hij dirigent van het Urker Mannenkwartet.

Gerwin is actief als begeleider van koren, ensembles, orkesten en geeft hij orgelconcerten in binnen- en buitenland. Tevens werkt(e) hij mee aan diverse televisie, radio- en cd-opnamen.In 2020 startte hij GA-studioworks, wat zich toespitst op het maken van audio- en videoproducties alsook het verzorgen van livestreams. Voor o.a. Family7 produceert hij het wekelijkse programma ‘Kom zing mee’ met samenzang van geliefde liederen o.l.v. Jan Quintus Zwart vanuit de Bovenkerk te Kampen en voor het het orgelmuseum in Elburg produceerde hij tweewekelijkse een online concert. 

Voor meer info: Zie https://gerwinvanderplaats.nl  en www.orgelconcert.grotekerkterneuzen.nl