Kerstconcert Grote Kerk Terneuzen

 • Jan-Kees

  Op 26 december, 2e kerstdag, a.s. hopen Arjan, Matthijs en Nelline Breukhoven een sfeervol Kerstconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen. Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

  Meerdere instrumenten zullen te horen zijn tijdens het avondvullende kerstconcert: de orgels, de piano, blokfluiten en dan nog een primeur: Matthijs en Nelline zullen voor het eerst hun klavecimbel gebruiken bij een concert!! 

  Uiteraard zal dat plaatsvinden volgens de gestelde richtlijnen. Zo dient elke bezoeker, ook de sponsors en de passe-partout-houders een ticket aan te vragen en zo een plaats te reserveren.Het aanvragen van de tickets vind plaats via de website: www.orgelconcert.grotekerkterneuzen.nl.

  Verder dienen de bezoekers een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en verlaten van het concert.  

  Hopelijk kunnen we weer veel bezoekers verwelkomen op het concert! Zoals gebruikelijk zal er bij de uitgang een collecte zijn voor het orgelfonds. Ook zal er een pauze zijn waar een kopje koffie of thee te verkrijgen zal zijn. 

  Arjan Breukhoven studeerde hoofdvakken orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven ook o.a. piano, zang, improvisatie en koordirectie.

  Arjan Breukhoven geeft jaarlijks talloze concerten uiteraard in eigen land, maar ook in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en Australië. In 2021 staan tournees grepland naar o.a. Oostenrijk, Duitsland en de USA. In 2022 Australië.

  Op 14 juni 2014 werd zeer eervol in Parijs aan Arjan Breukhoven uitgereikt, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d'encouragement et d'éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs: de ‘Médaille d’ Argent' (de zilveren medaille). Op 22 april 2020 is Arjan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

  Hij werkt als pianist en als organist regelmatig samen met nationale en internationale artiesten. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote mannenkoren en van het “Australian Christian Men’s Choir” in de Australische stad Perth.

  Arjan verleent jaarlijks  zijn medewerking aan zo’n 400 concerten en diensten. Regelmatig werkt hij mee aan opnamen voor de Evangelische Omroep. Ook heeft Arjan Breukhoven aan talloze DVD- en Cd-producties meegewerkt welke ook in binnen- en buitenland werden opgenomen. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten.

  Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

  Matthijs Breukhoven werd geboren op 17 januari 1992 en volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij 5 jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden.

  Matthijs ontving van 2009 tot 2014 zijn orgellessen van Arjen Leistra (literatuur), organist van de Sint Janskerk te Schiedam en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie), organist van de Sint Michaelskerk te Oudewater.

  Ook studeerde hij in 2013 tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australië bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.

  Matthijs studeerde hoofdvak orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Bas de Vroome en Ben Van Oosten. Daarnaast kreeg hij improvisatielessen van Hayo Boerema en koordirectie van Wiecher Mandemaker. Kerkmuziek studeerde hij bij Hanna Rijken en Arie Hoek.

  Op dit moment volgt Matthijs de master met als hoofdvak orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht bij Reitze SmitsHij volgde masterclasses bij onder anderen Wolfgang Zerer, Arie. J. Keijzer, Aude Heurtematte, Henry Fairs, Leo van Doeselaar, Sietze de Vries en Olivier Latry.

  Matthijs is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam.

  Daarnaast is Matthijs dirigent van het Rotterdams Dameskoor en Chr. gemengd koor Shining. 

  Nelline Breukhoven speelt sinds haar 9de jaar blokfluit. Vanaf haar 12de jaar volgde ze lessen bij Peter de Clercq aan de muziekschool Toonbeeld in Terneuzen en maakte ze deel uit van een blokfluitensemble.

  Na de middelbare school werd ze toegelaten op het conservatorium in Utrecht. In juni 2018 studeerde ze af bij Heiko ter Schegget. Ze kreeg in Utrecht ook klavecimbelles van Siebe Henstra.

  Ze volgde masterclasses bij Ketil Haugsand, Kees Boeke en Marion Verbruggen. Ze geeft blokfluitles, maar ook concerten zowel in binnen- als in buitenland.

  Voor meer informatie kijk op: www.arjanbreukhoven.nl, www.matthijsbreukhoven.nl en www.orgelconcert.grotekerkterneuzen.nl

 • Jan-Kees

  Het lag in de bedoeling dat op 26 december, 2e kerstdag, a.s. Arjan, Matthijs en Nelline Breukhoven een sfeervol Kerstconcert zouden verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen.

  Helaas is dit door de verscherpte maatregelen niet meer mogelijk. Er wordt nu een livestream uitgezonden. Deze is te bekijken via: lhttps://www.youtube.com/toonkunstenaar?gl=NL 

  Mensen die de livestream en het werk van de commissie willen steunen kunnen dit doen door (een) ticket(s) te kopen of een gift over te maken op: NL74RABO0342300083 onder vermelding van: steun livestream.