Zag het er eerst naar uit dat er geen orgelconcerten gegeven konden worden in de Grote Kerk, nu is er toestemming van de Veiligheidsregio Zeeland om met maximaal 30 bezoekers orgelconcerten te organiseren.

Zo hoopt Jan Peter Teeuw op 14 november a.s. een orgelconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen. Er staat muziek van o.a. Mulder, Nieland, Dupré en Boëlman op het programma. Hij zal daarbij zowel het Valckx/orgel als het Pels-orgel bespelen.

Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

Uiteraard zal dat plaatsvinden volgens de gestelde richtlijnen. Zo dient elke bezoeker, ook de sponsors en de passe-partout-houders een ticket aan te vragen en zo een plaats te reserveren.Het aanvragen van de tickets vind plaats via de website: www.orgelconcert.grotekerkterneuzen.nl.  

Hopelijk kunnen we weer veel bezoekers verwelkomen op het concert!

Zoals gebruikelijk zal er bij de uitgang een collecte zijn voor het orgelfonds. Het gezamenlijk drinken van een kopje koffie of thee, zal vanwege de maatregelen niet doorgaan. 

Jan Peter Teeuw (5-7-1987) studeerde orgel bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Singelkerk en Wilhelminakerk). Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider.Jan Peter schrijft en arrangeert veel muziek voor allerlei bezettingen. Diverse orgelbewerkingen zijn uitgegeven bij uitgeverij Cantique, uitgeverij Willemsen en Dr. J. Butz Verlag (D). Instrumentale muziek verscheen bij uitgeverij Cantique en bij Animato Music Productions. Koormuziek werd gepubliceerd bij Promusic. Zijn muziek wordt regelmatig door andere musici uitgevoerd op concerten en opgenomen op CD en DVD.Jan Peter werkte mee aan vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD's, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige CD's, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012). Instrumentale CD's maakte hij met o.a. Leon Koppelman, Kees Alers, Corné van der Giessen en de groep Take Five.Jan Peter is dirigent van Chr. Gem. Koor ‘Canticum’ (Gouderak), Chr. Koor ‘Rejoice’ (Ridderkerk), Chr. Gem. Koor ‘Sursum Corda’ (Stolwijk) en het Korendijks Mannenkoor (Nieuw-Beijerland). In het verleden was hij dirigent van Chr. Gem. Koor ‘Maranatha’ (Rotterdam) en Chr. Jongerenkoor ‘Deum Fidentes’ (Polsbroek). =12.0pt

Voor meer informatie kijk op: www.janpeterteeuw.nl en www.orgelconcert.grotekerkterneuzen.nl