Op 26 oktober a.s. hoopt Jan van Westenbrugge een orgelconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen. Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

Er staat o.a. muziek Jan Zwart, Bach, Haydn en Boelee op het programma. 

Ook  het nieuwe Pels-orgel zal weer bespeeld worden! 

Jan van Westenbrugge werd op 12 november 1948 in Kerkwerve (Zld.) geboren. Al op jeugdige leeftijd volgde hij orgellessen bij zijn vader en net 12 jaar oud begeleidde hij de samenzang tijdens de jeugdsamenkomsten (kinderkerk/zondagsschool).Hij studeerde achtereenvolgens bij Jan Brandwijk, Willem Oranje, Jan J. v.d. Berg en Herman van Vliet. In 1973 behaalde hij het diploma kerkorganist van de N.O.V. te Utrecht, waarbij André Verwoerd zijn examinator was. Tijdens zijn opleiding nam hij deel aan orgelconcoursen in Elburg en Meppel en kreeg daarbij hoge waarderingen van de jury.Jan van Westenbrugge was organist in Rozenburg en Maasdijk. Sinds 1974 is hij de vaste organist van het Bätz-Witte orgel in de Hervormde kerk in Wateringen.

Na jaren van hard studeren ontpopte Jan van Westenbrugge zich als een veelzijdig musicus. In 1984 maakte hij een tournee door Duitsland en in 1989 een concertreis door Italië. Ook heeft Jan van Westenbrugge diverse plaat- en CD opnames gemaakt in o.a. de Martinikerk in Bolsward, de Lutherse kerk in Den Haag, de Grote Kerk in Breda, de St Joriskerk in Amersfoort, de Grote Kerk in Maassluis en de Hervormde kerk in Wateringen.

Vanaf 1981 heeft Jan van Westenbrugge een leerlingenpraktijk en leidt hij cursisten op tot kerkorganist. Tevens is hij zeer actief als begeleider van diverse koren en in bijzondere kerkdiensten. In 1989 volgde Jan van Westenbrugge een directiecursus bij Ben Feij en dirigeert hij vanaf 1990 het Christelijk gemengd koor ‘Cantilene’ in Wateringen, waarvoor hij de meeste koorbewerkingen zelf schrijft.

Op 11 november 2017 heeft Jan van Westenbrugge een zilveren draagspeld ontvangen ivm zijn 50-jarig jubileum als kerkorganist. 

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.janvanwestenrbrugge.nl en www.grotekerkterneuzen.nl