Op 24 augutus a.s. hopen André Knevel en Liselotte Rokyta een dubbelconcert te verzorgen op orgel en panfluit  in de Grote Kerk in Terneuzen. Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

Er staat diverse muziek voor orgel en orgel en panfluit op het programma. Ook  het nieuwe Pels-orgel zal weer bespeeld worden!

André Knevel is geboren in Bussum. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel en pianolessen. André Knevel gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente in Hilversum. In 1975 emigreerde André Knevel naar St.Catharines Ontario in Canada. Hij is daar verbonden aan verschillende openbare scholen als muziek docent. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. André Knevel heeft zijn orgelstudie afgerond door het behalen van orgeldiploma B. Zijn leraar was Dr. John Tuttle, orgeldocent aan het Royal Conservatory in Toronto. André Knevel maakt jaarlijks vele concertreizen door Canada, Amerika en Europa en Zuid Afrika. Dit jaar hoopt hij ook op uitnodiging concerten te geven in een paar Cathedralen in Bucharest en Timosoare Romania. André staat bekend voor zijn improvisatie talent en hij is voortreffelijk in het vertolken van “de Grote Meesters”. 

Na een twee jaar durende opleiding bij de Damian Luca studeerde Liselotte panfluit aan het Conservatorium te Hilversum en aan Hoge School der Kunsten te Amsterdam bij de panfluitist Nicolae Pîrvu. Ze heeft masterclasses gevolgd bij Gheorghe Zamfir en Simion Stanciu en is regelmatig in Roemenië geweest om zich de authentieke speelmanier eigen te maken. Liselotte geldt tegenwoordig als een van de meest belangrijke niet-roemeense panfluitisten die de Roemeense stijl beheersen. Liselotte heeft een nauw samenwerkingsverband met de Nederlands-Canadese organist André Knevel met wie ze jaarlijks zo’n 50 concerten in Nederland, Canada en de USA geeft. In Europa werkt Liselotte verder met de bekende organisten Martin Mans (Nederland) en Jaroslav Tuma (Tsjechië) en geeft concerten in Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika. Daarnaast vormt ze samen met haar man Jan Rokyta een cymbaal/panfluitduo. Als docent heeft Liselotte ruime ervaring opgedaan aan het Conservatorium te Zwolle en Tilburg en de Hoge school “Bourdon”. In 2007 startte ze haar eigen opleidingspraktijk, zowel in Nederland als ook in Tsjechië en Canada. Sinds 2002 geeft ze regelmatig cursussen in het kader van “ The Summer School Of Early Music” in Prachatice (Tsjechië).

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.liselotterokyta.com, www.andreknevel.com en www.grotekerkterneuzen.nl