Op 25 mei a.s. hoopt Matthijs Breukhoven een orgelconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen.

Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

Er staat muziek van o.a. Bach, Asma, Gigout en Sain-Saëns op het programma. 

Ook  het nieuwe Pels-orgel zal weer bespeeld worden, ook samen met het Valckx-orgel! 

Matthijs Breukhoven werd geboren op 17 januari 1992 en volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij 5 jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden. Matthijs ontving van 2009 tot 2014 zijn orgellessen van Arjen Leistra (literatuur), organist van de Sint Janskerk te Schiedam en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie), organist van de Sint Michaelskerk te Oudewater.

Ook studeerde hij in 2013 tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australië bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.

In 2018 behaalde Matthijs zijn bachelor hoofdvak orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Bas de Vroome en Ben Van Oosten. Daarnaast kreeg hij improvisatielessen van Hayo Boerema en koordirectie van Wiecher Mandemaker. Kerkmuziek studeerde hij bij Hanna Rijken en Arie Hoek. Inmiddels is hij begonnen aan zijn master opleiding.Hij volgde masterclasses bij onder anderen Wolfgang Zerer, Arie. J. Keijzer, Aude Heurtematte, Henry Fairs, Leo van Doeselaar, Sietze de Vries en Olivier LarryMatthijs gaf concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk (o.a de St. Eustache in Parijs), Oostenrijk en Australië.

In juni 2015 won hij de 2e prijs bij zijn debuut bij het Govert van Wijn concours in de Groote kerk van Maassluis.Matthijs is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam.

Daarnaast is Matthijs dirigent van het Rotterdams Dameskoor.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.matthijsbreukhoven.nl en www.grotekerkterneuzen.nl