Op 23 maart a.s. hoopt Mark Christiaanse een orgelconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen. Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis. Er staat muziek van o.a. Handel, Bach, Karg-Elert en Guilmant op het programma.

Tijdens dit concert zal er ook weer informatie gegeven worden over de werkzaamheden om het orgel in de Grote Kerk enigszins terug te brengen naar de originele toestand. Verder zal de zwelkast en het nieuwe pedaalregister weer te horen zijn.

Ook het nieuwe Pels-orgel zal weer bespeeld worden! 

Mark Christiaanse studeerde van 2007 tot 2013 orgel en improvisatie aan het Conservatorium in Tilburg bij Bram Beekman en Henco de Berg. In juni 2013 behaalde hij cum laude de graad Master of Music met een recital aan het Marcussen-orgel van de Grote- of Sint Laurenskerk te Rotterdam, met o.a. de zesde Symphonie van Louis Vierne en improvisatie. Aan bovengenoemd conservatorium studeerde hij naast orgel ook piano bij Jelena Bazova.

In het kader van zijn Masterstudie orgel volgde Mark lessen bij Ben van Oosten in de Grote Kerk te Den Haag, Wolfgang Baumgratz in de Dom te Bremen en Eric Lebrun in de St. Antoine des Quinze-Vingts en St. Clotilde te Parijs. Twee keer nam hij deel aan de Haarlemse internationale zomeracademie en volgde daar masterclasses bij o.a. Jos van der Kooy, Michael Radulescu, Margareth Philips, Louis Robilliard en Peter Planyavsky.

Mark werkt regelmatig mee aan concerten en begeleidt koren en solisten. Ook is hij actief als orgel- en pianodocent en als dirigent.

Sinds december 2018 is Mark de vaste bespeler van het historische Bätz-Witte orgel (23/II/P, 1866) in de Hervormde Kerk te Kapelle.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.markchristiaanse.nl en www.grotekerkterneuzen.nl