Op zaterdag 23 maart, aanvang 19:30 uur, verzorgt Vincent de Vries het eerste orgelconcert van de Orgelserie 2019, georganiseerd door Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

Dit jaar viert Vincent de Vries zijn 35-jarig organistenjubileum met diverse concerten in ons land. In die reeks zit ook een recital op het kleurrijke Van den Heuvel-orgel (1983) in Katwijk. In de orgelserie van 1984 debuteerde hij destijds als een nog onbekende orgelpuber. Het publiek had hij destijds snel veroverd met sprankelend spel, durf en een vette knipoog naar inspirator Feike Asma. Asma is niet meer, maar De Vries ging al die jaren door met zijn enthousiasmerende aanpak. Hij promootte het orgel met veel smaakmakers in de programmering, zonder het grote en onbekende te mijden. Een koraalbewerking van Klaas Jan Mulder opent het recital. Odes aan Asma blijven ook dit keer niet uit. Het concert wordt besloten met zijn bewerking over de 72ste psalm. De hoofdschotels bevatten het Premier Choral van Franck en ‘de grote Es-dur’ (BWV 552) van Bach. Verstilling is er met het Adagio cantabile van Nardini. Virtuositeit, dat ook een handelsmerk van De Vries is, komt ook tot uiting in de Toccata van Lanquetuit. Speelsheid wordt geboden bij twee Kirchensonaten van Mozart. Daar tegenover staat het plechtige Benedictus van Rowley.

De kerkdeuren zijn vanaf 19:00 uur geopend. Bij de entree van €10 p.p. krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma’s van 2019 bevat. Parkeren is gratis op het kerkplein aan de Voorstraat.

Meer info www.sonk.nl