Op 16 februari a.s. hoopt Minne Veldman de orgelconcertserie 2019  in de Grote Kerk in Terneuzen te openen. Ook het nieuwe Pels-orgel zal dan bespeeld worden!Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

Er staat muziek van o.a. Asma, Bach, Young en Franck op het programma. Tijdens dit concert zal er ook weer informatie gegeven worden over de werkzaamheden om het orgel in de Grote Kerk enigszins terug te brengen naar de originele toestand. 

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen tien solo-cd’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove (een Bach-cd), Utrecht en Haarlem. Ook verschenen cd’s met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (23 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).

In 2019 hoopt Minne Veldman zijn 25-jarig jubileum als organist te vieren met een jubileumtour door Nederland en een orgeltrip naar Parijs. Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.minneveldman.nl en www.grotekerkterneuzen.nl