Op 10 november a.s. hoopt Jan Wim Magré een orgelconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen. Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis. Tijdens dit concert zal er ook informatie gegeven worden over de vorderingen, om het orgel in de Grote Kerk enigszins terug te brengen naar de originele toestand. 

Wim Magré (1962) musicus te Elburg, ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg van Kees Weggelaar. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af.Als organist is hij verbonden aan de Grote of Sint Nicolaaskerk te  Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam.

In juni 2018 werd hij benoemd als stadorganist van Elburg. 

Hij maakte vele orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere: Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn. Verder werkte hij mee aan een tweetal orgel DVD’s in de Bovenkerk te Kampen.

Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo, een kinderkoor op Urk en het Veluws Mannenensemble.

Verder is hij samen met zijn zoon Wilbert dirigent van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor (700 zangers). Samen met zijn zoon Wilbert op de vleugel geeft hij onder de naam: “Magré & Magré in concert” diverse optredens in het land. Als concertorganist is hij regelmatig te horen op de prachtige orgels in Nederland.

Voor meer info kijk op: www.wimmagre.nl en www.grotekerkterneuzen.nl