Op 6 oktober a.s. hoopt Jan Peter Teeuw een orgelconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen. Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis. Er staat muziek van o.a. Nieland, Guilmant, Hollins en Young op het programma.

Tijdens dit concert zal er ook informatie gegeven worden over de vorderingen, om het orgel in de Grote Kerk enigszins terug te brengen naar de originele toestand.

Jan Peter Teeuw (5-7-1987) studeerde orgel bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Singelkerk en Wilhelminakerk). Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider.Jan Peter schrijft en arrangeert veel muziek voor allerlei bezettingen. Diverse orgelbewerkingen zijn uitgegeven bij uitgeverij Cantique, uitgeverij Willemsen en Dr. J. Butz Verlag (D). Instrumentale muziek verscheen bij uitgeverij Cantique en bij Animato Music Productions. Koormuziek werd gepubliceerd bij Promusic. Zijn muziek wordt regelmatig door andere musici uitgevoerd op concerten en opgenomen op CD en DVD.Jan Peter werkte mee aan vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD's, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige CD's, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012). Instrumentale CD's maakte hij met o.a. Leon Koppelman, Kees Alers, Corné van der Giessen en de groep Take Five.Jan Peter is dirigent van Chr. Gem. Koor ‘Canticum’ (Gouderak), Chr. Koor ‘Rejoice’ (Ridderkerk), Chr. Gem. Koor ‘Sursum Corda’ (Stolwijk) en het Korendijks Mannenkoor (Nieuw-Beijerland).

Voor meer info kijk op: www.janpeterteeuw.nl en www.grotekerkterneuzen.nl