Op 11 februari a.s. hoopt Minne Veldman een orgelconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen.Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

Tijdens dit concert zal er ook weer informatie gegeven worden over de werkzaamheden om het orgel in de Grote Kerk enigszins terug te brengen naar de originele toestand. 

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen negen solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag en Vollenhove (een Bach-cd). Daarnaast verschenen cd's met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen (ritmisch gezongen psalmen en gezangen) en Hasselt (niet-ritmisch gezongen psalmen). Als kerkorganist is Minne Veldman sinds 1998 verbonden aan de Rehobothkerk te Urk, nadat hij vanaf 1994 de erediensten begeleidde in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek, orgelmuziek en andere instrumentale muziek. Van zijn hand verscheen voor orgel een serie koraalbewerkingen (inmiddels 16 delen), een oud-Hollandse rapsodie “Oranje Boven!” en enkele bundels met orgeltranscripties van populaire klassieke muziek.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.minneveldman.nl en www.grotekerkterneuzen.nl