J. v.d. Perk

  • H. Wullink

    Terecht werd opgemerkt dat in een ander orgelforum reeds het een en ander over J. v.d. Perk is meegedeeld, zodat die informatie hier niet zal worden herhaald. Ik kan daaraan het volgende toevoegen.

    Op 15 augustus 1985 vond de opname plaats van de LP: “J. v.d. Perk speelt eigen werken in de Oude Kerk Amsterdam”. Op kan A staan: Psalm 135, Psalm 101, Psalm 62 (koraal, variaties en finale) en Psalm 102. Op kan B: Psalm 121, Sonata C moll nr. 3 en Psalm 26.

    De gespeelde werken zijn terug te vinden in de gepubliceerde bundels (zie hieronder). Op de platenhoes wordt over de organist geen enkele informatie verstrekt. J. v.d. Perk publiceerde in eigen beheer tenminste de volgende bundels eigen werk:

    opus 100: 4 koraalbewerkingen

    opus 101: 5 koraalbewerkingen

    opus 200: 3 sonata's

    opus 300: 3 suites

    Uit een mededeling in de uitgave van opus 200 kan worden geconcludeerd dat de overige opusnummers, van 1 tot 100, van 102 tot 200 en van 201 tot 300 niet zijn gepubliceerd. De uitgaven zijn alle ongedateerd. Opus 200 vermeldt een telefoonnummer voor het verkrijgen van informatie.

    De typografie van het notenschrift is voor practisch gebruik heel duidelijk. De ‘ornamentiek’ van de lay-out, in combinatie met de gebruikte letters voor de titelpagina en de opschriften van de composities, sluit min of meer aan op de stijl van de muziek.

  • hendrik

    mogelijk zijn de bundels met muziek van J.v.d.Perk bij drukkerij v.d.Perk in Nieuw -Lekkerland uitgegeven. Hoewel in de lijst van medewerkers van dit bedrijf niemand met deze naam voorkomt.

  • j.j.d. van der perk

    Er zijn zelfgemaakte muziekboeken gegeven aan de bibliotheek in Rotterdam(centrum) misschien dat jullie daar wat aan hebben?

    vr. gr.

    zoon van….

  • BasK

    Ter info

    Ik heb 3 boekjes van Vd Perk in bezit, opus 101, 103 een 300.

    Opus 103 bevat koraalbewerkingen, voorspelen, een Fantasie en een Sonata da Chiesa D dur nr. 5

    Er is dus blijkbaar wel een Opus 103 gepubliceerd.

    Mvg

    Bas