Op 1 februari a.s. hoopt Minne Veldman de 10e orgelconcertserie te openen in de Grote Kerk in Terneuzen met muziek van o.a. Klaas Jan Mulder, Mendelssohn en Widor op het programma.

Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

Tevens is er een passe-partout kaart voor alle concerten in 2020 te verkrijgen voor € 50.

Dankzij de enthousiaste inzet van de nieuwe commissie is er weer een prachtige serie tot stand gekomen! Ook dit jaar zal er na afloop weer gelegenheid zijn om onder genot van een kop koffie of thee nog even na te praten met andere bezoekers en met de concertgever! Ook  het nieuwe Pels-orgel zal weer bespeeld worden!

Minne Veldman werd op 8 februari 1980 in het Groningse Sauwerd geboren.

In 1990 kreeg hij voor het eerst orgelles. Zijn leermeesters waren achtereenvolgens Roelof Elsinga, Sietze de Jong en Harm Jansen.

Aan het Conservatorium in Zwolle studeerde hij hoofdvak Orgel bij Harm Jansen. Op 29 juni 2001 slaagde hij voor het eindexamen Orgel Eerste Fase met orgelwerken van Georg Böhm, Johann Sebastian Bach, César Franck en Jéhan Alain, uitgevoerd op het Schnitger-orgel in de Grote of Sint Michaëlskerk en het Adema-orgel in de Dominicanenkerk te Zwolle.

Op 14-jarige leeftijd begeleidde Minne in Hasselt voor het eerst een kerkdienst en twee jaar later gaf hij in Zwolle zijn eerste orgelconcert.

Als vaste organist was hij van 1995-1997 verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Hasselt. Sinds 1998 is hij organist van de Rehobothkerk te Urk. In 1997 en 1998 won hij het Flevolands Orgelconcours voor jongeren. Minne heeft een uitgebreide concertpraktijk. Hij treedt regelmatig op als organist, pianist en dirigent, als solist en als begeleider. Jaarlijks geeft hij tal van orgelconcerten in den lande. Ook concerteerde hij in Hongarije en Zuid-Afrika.Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, tweede gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft en arrangeert muziek voor orgel en voor koren. 

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.minneveldman.nl en www.orgelconcert.grotekerkterneuzen.nl