Op 25 juni a.s. hoopt André van Vliet een orgelconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen. Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis.

Tijdens dit concert zal er ook informatie gegeven worden over de plannen die er zijn om het orgel in de Grote Kerk enigszins terug te brengen naar de originele toestand.

André van Vliet is geboren te Benschop op 18 augustus 1969. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst de gemeentezang in zijn geboorteplaats. Na de Gereformeerde Kerk in Oudewater en de Hervormde Kerk van Jaarsveld is hij nu verbonden aan de Hervormde Gemeente van Polsbroek. Lessen ontving hij van de bekende organisten Gijsbert Lekkerkerker en Herman van Vliet. Hij studeerde op het conservatorium van Utrecht bij Nico van de Hoeven, Jan Welmers en Jan Raas. Deze studie rondde hij in 1991 met goed gevolg af. Naast het geven van orgelconcerten door het hele land is André zeer actief op het gebied van koorbegeleiding, zowel op orgel als op piano. Zelf dirigeert hij “Vox Jubilans” uit Waddinxveen, “Deum Fidentes” en “New Voices” uit Polsbroek en het projectkoor “Oriolus” uit Amerongen. André heeft een viertal soloalbums op zijn naam staan. Deze zijn opgenomen in de Evangelisch Lutherse Kerk te Den Haag, de Martinikerk te Bolsward en de Lebuïniskerk te Deventer. Daarnaast speelt hij mee op vele CD’s van koren en collega’s. Verder werkt hij zeer regelmatig mee aan radio en tv opnames. Naast de uitvoerende kanten van zijn vak, schrijft en arrangeert André muziek. Ook is hij betrokken bij promotiewerkzaamheden voor Johannus Orgelbouw in Ede.

Voor meer info kijk op: www.andrevanvliet.nl en www.grotekerkterneuzen.nl